Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Skoči na glavni sadržaj »

Vaša košarica je prazna

Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti online trgovine Moja alergija u vlasništvu FIMEX 2000 d.o.o. pripremljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksima za e-trgovinu.

Podaci o poduzeću
FIMEX 2000 d.o.o.
Stara cesta 61
1354 Horjul
Slovenija
Matični broj: 5743206000
OIB: SI10936149
TRR: SI56 0208 3001 2869 259
Telefon: 00386 41 600 74900386 41 600 749 
Email: info@mojaalergija.com

 

Uvjeti kupnje

1. OPĆE ODREDBE

 

Internetska stranica www.mojaalergija.com je u vlasništvu trgovačke tvrtke Fimex 2000 d.o.o. (dalje u tekstu Fimex). Fimex omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.mojaalergija.com koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.

 

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice www.mojaalergija.com. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.mojaalergija.com u skladu s njima.

 

Pristup na internetske stranice www.mojaalergija.com ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke Fimex koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

 

Svi materijali koje se nalaze na www.mojaalergija.com internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke Fimex i može se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

 

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Fimex će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

 

2. OSNOVNI POJMOVI

 

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice www.mojaalergija.com.

 

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

 

3. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

 

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

 

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

 

Fimex zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.

 

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.mojaalergija.com stranica.

 

4. CIJENA

 

Fimex se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

 

Fimex će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

 

Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka Fimex neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

5. PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

 

Podaci o proizvodima na www.mojaalergija.com sačinjeni su temeljem Fimex baze podataka.

 

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Fimex posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

 

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

 

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na www.mojaalergija.com podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.mojaalergija.com, Fimex zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

 

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu.

 

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.mojaalergija.com, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u Fimex skladištu.

 

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Fimex će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.mojaalergija.com koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

 

6. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

 

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

 

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

-       uplatom na osnovi predračuna,

-       putem Paypala račun ili kreditnom karticom.

 

Narudžba se smatra zaprimljenom:

•U slučaju plaćanja kreditnom karticom/Paypalom - u trenutku kada Fimex dobije potvrdu Paypal sistema o plaćenju.

•U slučaju plaćanja predračunom - u trenutku kada Fimex dobije potvrdu o naplati

 

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Fimex će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

 

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

•Je li poruka u Junk/Spam folderu

•Je li mailbox pun

•Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.mojaalergija.com te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

 

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Fimex dobije potvrdu Paypal sistema na iznos narudžbe te kada skladištar prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu

 

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, Fimex će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.

 

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Fimex zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

 

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, Fimex se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Fimex ne jamči za raspoloživost proizvoda.

 

7. NAČIN KUPNJE NA WEB SHOPU

 

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji - ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.

 

Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“.

 

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim PDV-om.

 

Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobija uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

 

Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Na blagajnu“.

 

Nakon pritiska na tipku „Na blagajnu“, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

 

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

 

Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

 

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a www.mojaalergija.com ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će Fimex izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.

 

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.mojaalergija.com izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

 

8. NAPLATA / AUTORIZACIJA

 

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om.

 

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

 

9. KORIŠTENJE KUPONA I POPUSTA

 

Našim Facebook prijateljima i newsletter pretplatnicima povremeno darujemo kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja. Ako još ne primate naš newsletter, ne propustite priliku i prijavite se ovdje.

 

Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova. Za obračun popusta upišite točan tekst i/ili znakove na kuponu, potvrdite ga - i popust će se automatski obračunati. Polje za upis kupona nalazi se u „Košarici“ u trećem koraku procesa plaćanja. Dakle, iskoristite ove pogodnosti neposredno prije nego završite Vašu kupovinu.

 

Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također popusti mogu biti primijenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda ili akciju. Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom slanja kupona. Ako u bilo kojem trenutku zapnete, rado ćemo Vam pomoći, javite se.

 

U slučaju korištenja različitih popusta, oni se ne zbrajaju već se samo jedan uzima u obzir.

 

10. DOSTAVA

 

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Hrvatske i Srbijer, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

 

Dostava obavlja se putem dostavne službe koju je odabrao Fimex.

 

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.

 

U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka „besplatna dostava“).

 

Fimex se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

 

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

 

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u Fimex jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

•Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja.

•Da naručeni proizvod preuzme na adresi Fimex uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja.

 

Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.

 

Kada Fimex putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

 

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, Fimex ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

 

11. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

 

Fimex odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Slovenije posebice Zakonu o obveznim odnosima.

 

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

 

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

 

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak,  te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

 

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor Fimex jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

 

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Fimex, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

 

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene. 

 

12. PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA

 

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti prigovor Fimex, e-mailom na: info@mojaalergija.com ili pismeno na adresu: Fimex 2000 d.o.o., Stara cesta 61, 1354 Horjul, Slovenija.

 

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

•Isporuka robe koja nije naručena

•Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

•Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

 

U slučaju zahtjeva za povratom robe  iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Fimex i to e-mailom na info@mojaalergija.com ili telefonski na telefon 00 386 41 600 74900 386 41 600 749 ili pismeno na adresu: Fimex 2000 d.o.o, Stara cesta 61, 1354 Horjul, Slovenija.

 

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Fimex potvrditi će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora

 

U slučaju opravdanog prigovor, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

 

Fimex prihvatiti će povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

 

U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Fimex.

 

13. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

 

Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

 

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 

- ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

 

- ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,

 

- ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe.

 

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte.

 

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora nalazi se ovdje. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

 

Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, Fimex se obvezuje izvršiti povrat novca koji je  primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada Fimex roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

 

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

 

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

 

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

 

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

14. PRIMJENA UVJETA PRODAJE

 

Korištenjem usluga Mojaalergija web shopa prihvaćate ove Uvjete prodaje.

 

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti  ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

 

Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama Moje alergije te služe kao elektroničko prodajno mjesto - web shop.

 

Fimex ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

15. ZAVRŠNE ODREDBE

 

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.

 

Horjul, 15.11.2014