Moja alergija - prva slovenska specializirana trgovina za alergike

Skoči na glavni sadržaj »

Vaša košarica je prazna

Naša priča

Majka sam dva prekrasna energična dječaka. Oni su najveća sreća naše obitelji. Oboje imaju alergije na hranu.

 

Kada je naš stariji sin bio star četiri i pola mjeseca, imala sam sve manje mlijeka pa sam ga počela dohranjivati adaptiranim mlijekom.  Prvih nekoliko tjedana sve je bilo u redu. Tada smo otišli na naš prvi odmor u Hrvatsku, na prekrasan otok Krk. Nakon nekoliko dana moj sin je počeo povraćati i imao je osip po čitavom tijelu. Odveli smo ga kod doktora koji je rekao da dijete vjerojatno ima alergiju na mlijeko. Savjetovao me da ukinem adaptirano mlijeko, dojim čim više a u slučaju da dijete ogladni, da uz mlijeko uvedem i čaj. Kako sam znala da nemam dovoljno mlijeka a da čaj neće biti dovoljan, otišli smo kući. Odveli smo ga alergologu koji je potvrdio alergiju na mlijeko. Dobili smo striktnu prehranu što je bio veliki šok za nas.

 

Prvi mjeseci su bili izrazito teški. Moj sin nije želio ništa jesti i gubio je na težini. Sjedili bi satima za stolom no on bi pojeo tek nekoliko žlica pripremljenog obroka. Dok su druga djeca jela jogurt, sireve, pire za užinu, on je jeo kruh i voće. Nakon nekoliko mjeseci takve prehrane, bilo mu je dosta.

 

Proveli smo sate i sate u trgovinama samo čitajući deklaracije. Prije 7 godina ponuda hrane za alergičare je bila vrlo slaba. Nismo mogli pronaći ni obične dječje kekse koji ne sadrže mlijeko ili tragove mlijeka. Bilo je u ponudi veganskih keksi za odrasle, no on ih nije htio jesti. Nije bilo grisinija ni jogurta, samo poneka vrsta kaše od žitarica kojih je već bio prezasićen. Nakon svog prvog rođendana, nije želio jesti ni kaše ni piti adaptirano mlijeko. Doručci, večere i užine postale su noćna mora. Nismo više znali što mu pripremiti. Ručkovi nisu bili toliki problem ali ostali obroci su bili vrlo teški za osmisliti.

 

Nakon 18 mjeseci, rodila sam i dugog sina. Kao što smo i sumnjali, i on je imao alergije. Do tada smo već postali eksperti za prehranu. Našli smo jela koja nam odgovaraju, trgovine i recepte. Ali ja nisam bila zadovoljna sa time. Znala sam da se može uraditi više. Zato sam odlučila posvetiti svoje vrijeme prehrani za alergičare. Pokrenula sam vlastitu tvrtku i otvorila prvu specijaliziranu internetsku trgovinu u Sloveniji (ali i na Balkanu) pod nazivom Moja alergija.

 

U našoj internetskoj trgovini pronaći ćete široku ponudu proizvoda za alergičare i oboljele od celijakije. Nastojimo našu ponudu konstantno nadopunjavati.  Kod nas se opskrbljuju mnogi vrtići, škole i trgovine zdrave hrane. Vjerujemo kako ćete i Vi pronaći nešto za sebe ili svoje dijete. Nemojte propustiti ni naše recepte i korisne savjete. Za sva daljnja pitanja možete nas kontaktirati u bilo koje vrijeme na broj 00 386 41 600 749 (kontakt moguć i na hrvatskom i engleskom jeziku) ili na e-mail info@mojaalergija.com . Bit će nam drago ako ikako možemo pomoći.